lördag 19 december 2009

Glutenfri texmexpaj

Sista glutenfria som blev gjort idag var en texmaxpaj.

Recept:
Deg
150g margarin
4,5dl glutenfri grov mix
0,5tsk salt
4 msk kallt vatten

Fyllning
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
400g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
1 dl lättcremefraiche
1/2 burk krossade tomater
1/2 burk majs
3 dl riven ost

Hacka samman margarin, mjölmix och salt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta hastigt ihop till en deg. Låt vila övertäckt i kylskåp ca.30 minuter. sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en smord springform så den täcker botten och en bit upp på kanten. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca. 15 minuter.
Skala och hacka vitlöken. Fräs i oljan. Tillsätt köttfärsen och låt fräsa några minuter. Blanda krydda, vatten och creme fraiche. låt puttra några minuter utan lock. Blanda i majs och tomater. Fyll pajformen och strö över osten. Grädda i 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar