lördag 19 december 2009

Drömrulltårta



Riktigt smarrig är denna drömrulltårta som även funkar för glutenintoleranta.

Recept:
3 ägg
1,5 dl socker
0,75dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner i smesten. bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30*40 cm. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca. 5 min. Stjälp upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt den kallna.
Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt vaniljsocker och rör sedan ner äggulan. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. låt drömrulltårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar