onsdag 2 december 2009

Biscotti

Då var det dags för första receptinlägget i den här bloggen. Igår bakade jag glutenfria biscotti med smak av apelsin. Dessa blev riktigt bra och ser ut precis som vanliga biscotti. Även smaken är kanon!



Recept på dessa godbitar:

100 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg
6 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver

Smaksättning:
rivet skal från en apelsin
50gr grovt hackad mandel

Mörk choklad att doppa de färdiga kakorna i.

Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och någon av smaksättningarna. om äggen är stora kan mer mjöl behövas. Dela degen i tre bitar och rulla ut dem till tre längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Skär längderna på snedden i 2 cm breda bitar. lägg dem med ena snittytan upp på plåten och rosta dem i 10 minuter. Vänd andra snittytan upp och rosta i ytterligare 10 minuter.

Tips på andra smaksättningar som också är goda är:
50gr grovt hackad mandel
1 tsk kanel
--------------------------
50gr grovt hackad mandel
1 tsk kardemumma
--------------------------
hackad choklad
--------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar