
Recept på dessa godbitar:
100 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg
6 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
Smaksättning:
rivet skal från en apelsin
50gr grovt hackad mandel
Mörk choklad att doppa de färdiga kakorna i.
Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och någon av smaksättningarna. om äggen är stora kan mer mjöl behövas. Dela degen i tre bitar och rulla ut dem till tre längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Skär längderna på snedden i 2 cm breda bitar. lägg dem med ena snittytan upp på plåten och rosta dem i 10 minuter. Vänd andra snittytan upp och rosta i ytterligare 10 minuter.
Tips på andra smaksättningar som också är goda är:
50gr grovt hackad mandel
1 tsk kanel
--------------------------
50gr grovt hackad mandel
1 tsk kardemumma
--------------------------
hackad choklad
--------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar