tisdag 8 december 2009

Tekakor



Smarriga tekakor gjorde jag idag. Blir luftiga och fina.

Recept:
5 dl mjölk
2 dl Kesella gourmet
2 msk fiberhusk
50gr jäst
100gr smör el. margarin
1 dl socker
2 krm salt
2 krm hjorthornssalt
14 dl glutenfri mix

Värm mjölken och kesellan fingervarm och häll vätskan över husken. Rör om och låt svälla i ca.10 minuter. Smula ner jästen och rör om tills den är upplöst. Klicka ner matfettet och tillsätt därefter socker och salt. Rör om. Blanda ner mjökblandningen ihop med hjorthornssaltet. Arbeta samman till en smidig men ganska lös deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
Ta upp degen på bakbord. Mjöla med glutenfri mjölblandning. Knåda degen och dela sedan i 12 delar. Forma till tekakor och lägg på plåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Grädda i 5-10 minuter i 225grader i mitten av ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar