lördag 19 december 2009

Glutenfritt julbröd

Letade lite efter glutenfria julbröd och hittade detta recept:

5 dl vatten
0,5 dl olja
50 gr jäst
1 dl linfrö
1 dl lingonsylt
2 tsk salt
1 tsk kryddnejlika
1 tsk kanel
1 msk fiberhusk
1 l glutenfritt mjöl

Värm vatten och olja till 37 grader. smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av degspadet och rör tills jästenlöst sig. Häll över resten av degspadet, linfrö, lingonsylt, salt, kryddor, fiberhusk och mjölet. Arbeta till en smidig men lös deg. Låt jäsa övertäckt ca.40 minuter.
Lägg en bit smort bakplåtspatter i botten på två avlånga 1,5 litersformar. (Jag använder mina silikonformar och smörjer då inte alls). Fördela degen i formarna. Jäs ytterligare 30 minuter. grädda sedan i 200grader ca. 30 minuter i nedre delen av ugnen. Svalna på galler.


Återstår att se om de är goda men de ser ju i alla fall fina ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar