torsdag 3 december 2009

Waxholmslimpa

Dags att baka glutenfritt bröd här hemma och den här gången fick det blir den goda Waxholmslimpan eftersom jag hade filmjölk hemma som snart går ut.

Waxholmslimpa

5 dl filmjök
0,5 dl mörk sirap
5 dl glutenfri mjölmix
5 dl grov glutenfri mjölmix
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1-2 tsk brödkryddor
1 tsk salt
2-3 msk lingonsyl

Häll filmöjlk och sirap i en bunke och vispa sedan ner all mjölmix blandat med bakpulver, bikarbonat, och salt med hjälp av en elvisp med krokar. Blanda sist i brödkryddor och lingonsylt. Häll i en smord och mjölad form (givetvis med glutenfritt mjöl) alt. häll i en silikonform. Ett recept räcker till en stor form (2l) alt två mindre). Grädda i 200 grader på nedersta falsen i 55 minuter.

Den här limpan är väldigt god och kan även bakas med vanligt mjöl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar